Tyr

Tyr a lovagiasság és az igazság istene. 2000 évvel ezelőtt gonosz mágiával a földre idézték és elpusztították. A halála olyannyira meggyötörte a világot, hogy a kontinens közel nyolcada kifordult önmagából, azóta a kontinens délnyugati szegletét csak úgy nevezik, hogy az Elátkozott Vidék. halálával úgy tartják, hogy az Igazság eltűnt a Földről.
A papsága eltűnt, de még sok lovagja van, akik valamiért birtokában vannak annak a korlátozott mágikus erőnek, amivel még istenük életében rendelkeztek. Ezt a bölcsek azzal magyarázzák, hogy Tyr alapvetően minden szent lovag patrónusa volt.
A legendák úgy tartják, hogy Tyr teste a mai napig ott fekszik valahol az Elátkozott vidék szívében egy komor katedrális oltárán, és várja, hogy egyszer hívei feltámasszák. A legenda miatt sokszor vezettek már Tyr lovagjai és a jóság más erői keresztes hadjáratokat az Elátkozott Vidékre, de eddig nem jártak sikerrel.

Pár hónapja jelent meg egy férfi, egy bizonyos Magnus, aki azt állítja magáról, hogy Tyr prófétája, akihez szólni szokott a halott istenség. A szélföldieknek arról beszél, hogy addig nem lehet egyesíteni a Szélföldi Királyságot, amíg a nép nem tér meg részben Tyr hitéhez, mint a régi időkben. Mivel viselkedése néha több mint zavarba ejtő és kifejezetten gyengeelméjűnek mutatkozik néha, nem veszik komolyan. Pedig Magnus szerint közel az idő, ezt támassza alá, hogy a Békehozó, Tyr ősi szent kardja előkerült, és most Tyra forgatja, akiről Magnusnak meggyőződése, hogy ő az Utolsó Őrző, akinek feladata feltámasztani Tyr-t.

Tyr

Szélföldi Krónikák Tyr87