Griff-hegyek

A Griff-hegyek egy négy csúcsból álló hegység, amely nevét a két legmagasabb csúcson élő griffekről kapta. Egykor lakott lehetett, de mára ennek csak egy-két nyoma látható. A hegységben gyakran járnak utazók, kalandozók és felderítők, mivel viszonylag veszélytelen, mivel az itteni orkokat és goblinokat évtizedekkel ezelőtt elűzték.
A hegyeket járók általában gyalog járnak, vagy öszvéreken, mivel köztudott, hogy a griffek imádják a lóhúst. Az átutazók szerint a griffek egyébként nem veszélyesek, amíg nem zavarják meg őket a fészkeik közelében, ennek ellenére tavasszal és ősszel mindig több vadászcsapat is jár itt, hogy fiókákat, vagy tojásokat szerezzenek.
A Hegység keleti oldalán ered egy nagy vízeséstől az Ezüstcsillám-folyó , amely egészen az Alminius-tóig folyik nyílegyenesen.
A Hegységre Kaldosból ered egy hegyi ösvény, amely hosszan benyúl a hegységbe, egy romos kilátótoronyig, amelynek jelenleg nincs lakója.
Települések:
Kaldos az egyedüli lakott település a régióban, a hegyekben régebben voltak kisebb erődítmények és falvak, de elnéptelenedtek az évszázadok alatt.

Griff-hegyek

Szélföldi Krónikák Tyr87