Tyra

Törvényes Jó, aasimar, Lovag

Description:

Kaszt: Lovag
Faj: Aasimar
Jellem: Törvényes Jó
Szint: 4
TP: 13 980 (következőhöz:15 000)

Nem: Nő
Magasság: 166 cm
Súly: 55 kg
Haj: arany színű, eredetileg vállig érő hosszú haja volt, de most pár centisre van vágva
Szem: gyöngyös opál

Erő: 16 ( +3)
Ügyesség: 14 ( +2)
Állóképesség: 10
Intelligencia: 12 ( +1)
Bölcsesség: 16 ( +3)
Karizma: 18 ( +4)

Felszerelés: mestermunka szeldelőnyárs, Békehozó, rövid kard, hosszú íj, mestermunka láncing, acél és kova, erszényöv, hálózsák, 40 nyíl, ásó, sátor, gyógyító készlet, parancsvarázs tekercs, kígyónyelvű ital, ezernyi tükörkép pálca (22 töltet), megrázó érintés pálca (33 töltet), 2 db láthatatlanság itala, Keoghtom balzsama, Kövek kenőcse

Egyéb álnevek: Lovag

Bio:

Tyra (szül.: 1976- ) le sem tagadhatná mennyi származását, aranyszín hajával és halvány arany bőrével egyből kitűnik a tömegből. A családjában apai ágról jön mennyei származása, de konkrét eredete már a homályba vész… Olyannyira, hogy 3 generáció óta ő az első, akin ismét megmutatkozott az aasimar vér.
Mindig más volt, mint a többi lány. Szélfogó kicsiny falujában nőtt fel, amely szinte Kriptás árnyékában van. Az édesapja Kriptásban volt kriptaőrző, és kicsiként gyakran elkísérte apját a városba. itt ismerkedett meg egy idős lovaggal, aki a Régi Királyság lovagja volt. Az idős lovag szárnyai alá vette a lányt, akihez nagy reményt fűzött.
Kamaszként vette fel a Tyra nevet az igazság halott istenének Tyrnek a tiszteletére. Hívő és elkötelezett, célja, hogy eljusson az Elátkozott Vidékre és megtalálja Tyr testét és feltámassza az istenséget. Ez a cél vezette a kalandozó lét felé is.
Mivel lány létére fegyverforgató lett, Szélfogóban kinézték őt, mint eltévelyedettet. Édesanyja a mai napig nem tudta neki megbocsátani, hogy lovag lett belőle. Az édesapja megértőbb, hiszen ők tudják csak milyen, ha a földöntúli jóság egy teremtményének vére csörgedezik az ereikben…

Harci stílus: lovagokhoz képest szokatlan fegyver a hosszú szeldelőnyárs, de Tyra mesteri szintre fejlesztette a használatát: passzív távol tartásra és sok mozgást igénylő harcmodora veszedelmessé teszik. Ha nincs ehhez tér akkor a Békehozóval vág rendet az ellenfelei között. Ezenkívül ő a csapat másodlagos gyógyítója, és első számú bajkeverője (legtöbbször akaratán kívül).

Tyra

Szélföldi Krónikák Tyra