Halmoori Harcosiskola

A Halmoori Harcosiskolát úi. 1521-ben alapította az akkor Halmoor felett uralkodó II. Etrius Sellber király. Az intézmény alapításának célja az volt, hogy az akkor Szélfölde újraegyesítését célzó királynak legyen egy saját elit katonákat képzőakadémiája. Amikor 1659-ben elűzték az utolsó Sellber királyta városból, az akadémia a Bolmoor családkezére került, akik rövid idő alatt kis híján csődbe jutatták, de város nemesi családjai megmentették az iskolát, és közös gondozásba vették.
Napjainkra Halmoor három legnagyobb családja (A halmoori Királyi Család, Amonkyr és Brahin) közösen pénzelik és döntönek az iskola legfontosabb ügyeiben, de viszonylagos autonómiája van az iskola mindenkori nagymesterének a belső ügyekben.

Köztudott, hogy az itt képzett katonák nagyon jók, talán egész Szélfölde legjobb kiképzői találhatóak meg itt. A képzés 8 évig tart, legtöbbször a szülők fizetik ki a tandíjat, de nem ritka, hogy az iskola vagy a királyi korona pár szerencsés tandíját átvállalja. A tanítványok rendszeresen járőrszolgálatot tesznek a városban, a városőrséggel együttműködve. A végzősöknek hűségesküt kell tenniük a halmoori király előtt.
Három kaszt képviselőit képzik itt ki: harcos, vándor és felderítő.

A jelenlegi nagymester: Lord Rascal
Mesterek száma: 10
Tanítványok száma: 62 (jelenleg)

Halmoori Harcosiskola

Szélföldi Krónikák Tyr87