Halmoor

Lakosság: 12125 fő (nagyváros)

Vezető: Ezüst király

Ismertető:
Halmoor mindig is a Szélföldi Királyság fővárosa volt. Több mint kétezer éves város, amely ma már csak helyenként emlékeztet egykori nagyságára. Kétezer évvel ezelőtt az Szélhozó által gerjesztett gigantikus vihar gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé, és Napnak Kegyes király Szélfölde első uralkodójának tervei szerint építették újjá a várost. Ennek az emlékeit őrzi még helyenként az un. Óváros, amelynek azonban a legrégebbi épületei is „csupán” 1200-1300 évesek. (Halmoor történetéről lásd még a Szélfölde történelme bejegyzést.)
A várost gigantikus fal veszi körbe robusztus tornyokkal. A város két fő részre oszlik: az Óvárosra és az Újvárosra
Bár már nem birodalmi központ, gazdasági téren még mindig fontos szerepet tölt be, de a város és szűken vett környezetének urát hiába hívják királynak, nem veszik a szélföldiek komolyan a címét.
A város politikai vezetői a három nagy arisztokrata családból kerülnek ki, de több kisebb arisztokrata család található itt (talán itt veszik egyedül komolyan a nemesi címeket Szélföldén, de így sincs igazi befolyásuk a „három nagy” mellett). Jelenleg az Aeros, az Amonkyr és a Brahín család kormányozza a várost azzal, hogy az Aeros családé a királyi palota és a korona.
Kisebb beleszólása van még az ügyekbe a Városi Tanácsnak, de komoly jogosítványok hiányában súlytalan ez a fórum, amit a helyi Republikánusok komoly kritikával illetnek.
A város jellegzetessége még, hogy a város északi fal nyitott, és ott egy kisebb „liget” található, itt található Silvanus szentélye is, és szenthelynek minősül.

Fogadók:
Fenséges Beronar Fogadó
Tíz Király Fogadó
Törött Kard Fogadó
Négy korsó Fogadó
Galambfészek Fogadó
Késdobáló (ivó)
(Szépség Szentélye):

Fontosabb Szervezetek:
Pálcatörők
Halmoori Harcosiskola
Halmoori tolvajcéh
Halmoori Nagykönyvtár
Republikánusok
Kereskedők Ligája

Vallások és egyházak Halmoorban

Halmoor

Szélföldi Krónikák Tyr87