Torreck

Veszedelmes bajkeverő, körözött csavargó, törp mágiahasználó.

Description:

Köpenyével általában jól titkolja véznaságát, ami nem csak törpékhez képest között feltűnő, de még egy ember is aránytalanul sovány lenne, ha így nézne ki. Rövid, barna szakállába több ezüstös-ősz szál vegyül, arca ragyás, és csúnya, eléggé szerencsétlen látványt nyújtana bő ruhái nélkül. Erre rásegít az is, hogy izgalmi állapotban hangja egészen elvékonyodik.
Mivel mindig úton van, mindig csak a legszükségesebb dolgokat hordja magánál. Oldalán egy törp csatabárd lóg és egy könnyű nyílpuska.

Bio:

Keveset tudni róla, mindig úton van. Annyi bizonyos, hogy egy ősi törp klán utolsó élő tagja. Életkorára csak tippelni lehet, de valószínűleg túl van már a 150 életéven.
Idegeneknek titokzatos küldetésben járó törp tolvajnak adja ki magát, csak végszükség esetén fedi fel varázserejét. Viszonylag jómódúnak mondható, már régen nem a meggazdagodás reményében járja Szélfölde romjait és városait.
Komoly vetélytársak Malgrimmal, akivel különösen nem kedvelik egymást. Malgrim 1000 aranyas vérdíjat tűzött ki Torreck fejére, ha élve elhozzák neki. Nem tudni, hogy mi lehet az ellentét konkrét oka, de köze lehet Torreck versikéjéhez.
Torreck jóban van Ázír királlyal, akivel közel 50 éves barátság fűzi

Játékosok tapasztalatai:
Ő hozta össze a csapatot egy alkalmi munkára, amelynek célja előttük is homályos volt. A kaland során fokozatosan ébredtek rá, hogy a törpe több egy egyszerű különc tolvajnál, ráadásul veszni hagyta volna őket egy trogloditákkal teli barlangban. Miután túlélték ezt az incidenst, csak a Torreck által ígért több száz aranyas jutalom ígérete tartotta vissza őket attól, hogy megöljék a törpét. (Az aranyat egy kaldosi bankban tette letétbe olyan feltétellel, hogy csak személyesen veheti fel. Miután kifizette őket elváltak útjaik, de nem tudni mi lesz, ha legközelebb összefutnak vele.
Torreck nyomával később egy kriptási fogadóban látott körözési hirdetmény útján találkoztak. Majd ismételten Halmoorban, ahol a Tíz király fogadóban Largos király szobrának talapzatán látták Torreck versikéjének szövegét. Átkutatva a talapzatot egy titkos rekeszt találtak, amelyben egy papír volt, a papír mérgezett volt, és a szöveg alapján Malgrimnak szólt: “Megelőztelek, a vörös naplemente az enyém. Sajnos nem áll szándékomban veled versenyezni, azért jó ellenfél voltál!”
Később Dumeinvárban találkoztak Ázírral, aki elmondta, hogy jó barátok, és a régi Erganor korona darabjait keresi, és ha minden darabja meglesz, azt neki ajánlotta fel. A Dumein család nem is sejti, hogy Torreck talán nem egészen az, akinek hiszik. A 12 éves Cor Dumein a Visszhangok csarnokába ment “Torreck bácsi” koronáról szóló meséi nyomán…

Torreck

Szélföldi Krónikák Tyr87